NIEUWS
50 Helden beklommen de Alpe D’Huez!

De Nederlandse Berg is bedwongen: Allen hebben de Top gehaald.
Voor een goed doel  KiKa Kinderen kankervrij www.kika.nl of voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting www.ncfs.nl  Taaislijmziekte naar de Top van de Alpe D’Huez fietsen of lopen, is en blijft bijzonder. De Uitdaging 2012 van de Stichting Fit en Sport organiseert dit al voor het vijfde jaar en heeft al meer 200 fietsers/lopers  naar de Top begeleid. De 50 helden hebben ongeveer 13 km , gemid. 8.1 %  met max. 11% stijging en 1171 hoogtemeters, naar de Top op 1815 meter hoog fietsend of lopend (dit jaar ook lopers!) volbracht en daarbij met allerhande acties zo’n € 38.000 opgehaald!

Het bloed, zweet en tranen tijdens het trainen was dan ook niet voor niets : alle startende deelnemers hebben  deze Nederlandse Molshoop bedwongen. Alles klopte dan ook: mooi weer, geen ongelukken, materiaal pech werd snel verholpen zodat toch nog gestart kon worden.  Goede sfeer en gelukkig geen rare situaties die niet door de organisatie waren op te lossen.

Op de Top waren het echter de tranen van geluk! Alle gestarte deelnemers loopsters en fietsers hebben de weg van de voet naar de top van de Alpe d’Huez volbracht, iets om trots op te zijn. Bijzondere aandacht voor:
  • Ffrappi en Carpe Horam. Beide pensionado’s kwamen  in een keurige tijd  boven. Carpe Horam kon vorig jaar niet starten (hartinfarct) en heeft na een lange revalidatieperiode zijn revanche op de Alpe genomen.
  • Assie: dit maal geheel op eigen (wils-)kracht (vreemde hand?) ,  MakanPetra zonder een hapje eten tussendoor ;-) rechtstreeks naar boven en Megajan genoot met volle teugen van zijn rit.
  • 1e vrouw  en overall winnares Almighty May (1 u en 5 min) en 1e man Jeffrey ‘Life is Eternal’ Klumper (1 u en  8 min) 
  • De 4 loopsters Geertje en Carry Manting, Gre Blaauw en Geke vd Molen kregen veel bekijks.

> Bekijk de gereden tijden van de deelnemers als pdf bestand.

De snelste tijd van Pantani  37 minuten is naar verwachting (net) niet verbeterd of geëvenaard maar dat is dan ook niet  belangrijk. Het goed volbrengen was immers  het (goede) doel:  voor KiKa Kinderen Kankervrij of Cystic  Fibrosis taaislijmziekte of gewoon voor zichzelf !! De verdere avonturen zijn te volgen op Twitter (@Caballo01) of Facebook (via Carlo Lapre/ elcaballo) en via de website www.k-fitness.nl of www.fitensport.nl.

04-06-2012

« Terug
 

 

 

Ontwikkeld door SatDesign